Over ons

Lekker in je vel

Als ouders met jonge kinderen weten wij net als jij hoe belangrijk het is dat je kind lekker in zijn of haar vel zit. Bewegen is goed voor het lichaam en de geest! Dat zien we bij onze eigen kinderen en we hebben het allemaal nodig.

Wij zijn Gympies begonnen om onze kinderen een plek te kunnen geven waar ze spelenderwijs werken aan hun motorische en sociale ontwikkeling. Dat delen we graag met heel Alkmaar en omgeving!

We houden van flexibiliteit en daarom kun je bij onze activiteiten per keer reserveren. Zo zit je nergens aan vast. We willen dat onze activiteiten voor zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te bezoeken zijn, daarom doen we ons best om de prijs zo voordelig mogelijk te houden. Zo hopen we iedereen te kunnen laten genieten van al het leuks bij Gympies.

Kom spelen en bewegen met je kleintje bij Gympies!

De ochtenden bij Gympies staan bol van leuke activiteiten, variatie, klimmen en klauteren. Zo motiveren we kinderen met veel plezier te bewegen.

Focus op plezier

Gympies biedt jou en je kleintje(s) gym ochtenden aan in Alkmaar. Elke week stellen we een nieuw, verrassend en uitdagend parcours op. In een echte gymzaal, met de leukste materialen. Kinderen kunnen naar hartenlust klimmen en klauteren en we dagen ze uit om hun eigen grenzen te verleggen. Balans, hand-oogcoördinatie, zelfvertrouwen en hulpvaardigheid worden elke week ontwikkeld, terwijl wij de focus leggen op het hebben van plezier!

Gympies geeft kindergymnastiek, en we richten ons op de motorische en sociale ontwikkeling van kinderen van 1,5 tot 4 jaar. Verwacht bij ons geen wedstrijden of strakke trainingsschema’s. Als we het in een hokje moeten stoppen dan verzorgen wij ‘recreatieve gym ochtenden’. We bieden jou en je kind of kinderen een sportief begin van je weekend. 

Focus op swingen

Gympies biedt jou en je kleintje(s) bewegen op muziek ochtenden aan in Alkmaar. Elke week kom je samen met je kindje bewegen op de leukste muziek. 
Verwacht bij ons geen typische Nederlandse kinderliedjes, daar houden we namelijk niet zo van. Wij bewegen liever op oude klassiekers en nieuwe heupwiegers. Onder begeleiding doen we een warming up en op het einde een cooling down. Daartussenin dagen we je kindje uit om mee te doen met nieuwe bewegingen. Het kan zijn dat ze meedoen, het kan ook zomaar zijn dat ze stilstaan. Alles mag!

Gympies geeft bewegen op muziek. We zijn geen dansschool en geven dus ook geen dansen op muziek. Je loopt bij ons niet als ballerina de deur uit. Wel als een blije ouder met een aantal (irritante) deuntjes in je hoofd. We schuwen baby shark namelijk niet!

Focus op ontspanning

Gympies biedt jou ontspannen yoga ochtenden aan in Alkmaar. Het is hierbij helemaal niet belangrijk of je flexibel bent, ervaring hebt of urenlang kunt mediteren. Je gaat op een ontspannen manier aan de slag met verschillende yoga houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Je wordt geen volleerd yogi, wel heerlijk ontspannen en wellicht iets soepeler.

Wij geloven er graag in dat geen enkele uitvoering van een houding fout is. Het is namelijk belangrijk dat jij een houding uitvoert zoals jouw lichaam dat aankan. Dat je niet verder gaat dan wat prettig voelt. Op die manier haal je het beste uit jezelf. Wat je doet is goed.

Kruipen, rollen, rennen, swingen, ontspannen en ontdekken. 

Samen met je kindje bewegen op een manier die bij jullie past.